Το Σάββατο, 14 Δεκέμβρη,ο Λάκης Παπαδόπουλος στο Barrio Nuevo Arte,στο Κιάτο

Ο Λάκης Παπαδόπουλος - γνωστός και με το όνομα ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ - είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.
(για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία...


καντε κλικ στην εικονα)
Με το ταλέντο του, τις συνθέσεις του και τον στίχο του έχει τροφοδοτήσει με μεγάλες επιτυχίες τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. ..Τραγούδια που έγραψαν ιστορία και στιγμάτισαν τους ερμηνευτές τους όπως Κουρσάρος, Σερενάτα, Ήσυχα βράδια, Για να σ΄ εκδικηθώ, Παλιό Παλτό, Και θα χαθώ κ.λπ., τραγούδια που έκαναν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και έμειναν διαχρονικά.  Τραγούδια που μέχρι σήμερα παίζονται πολύ στα ραδιόφωνα και αφορούν όλες τις ηλικίες. 
Είναι ο πρώτος τραγουδοποιός  στη  ροκ σκηνή που μελοποίησε ξένους και Έλληνες ποιητές  όπως Τσάρλς Μπουκόφσκι, Άλλεν Γκίνσμπεργκ, Λεο Μπουσκάλια αλλά και έλληνες όπως Μάνο Ελευθερίου, Παύλο Μάτεση, Γιώργο Χρονά και άλλους. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συνεργαστεί με σπουδαίους στιχουργούς όπως Μαριανίνα Κριεζή, Κυριάκος Ντούμος, Σάννυ Μπαλτζή κ.α.
 Ήταν και είναι καινοτόμος στα  μηνύματα που περνάει μέσα από  τα τραγούδια του. Είναι ο πρώτος που έθιξε τη μάστιγα των ναρκωτικών, τις μειονότητες, τα προβλήματα της  νεολαίας γενικότερα.
Σερενάτα, Ήσυχα βράδια, Τσάι γιασεμιού, Έρχεται  κρύο, Για να σ’ εκδικηθώ, Της νύχτας τα ηχεία, Κουρσάρος, Εσύ εκεί, Το παλιό  μου παλτό, Πάρε πασά μου, Και θα χαθώ, Γυριστρούλα, Τα μπλε παπούτσια, Σε ζητάω, Έγινα για σένα Τούρκος, Κάτι γλυκό, Μενεξεδιά, Δικαίωμα στο όνειρο, Τσίχλα δίχως ζάχαρη, Ανεμώνα του Σικάγου, Ιωάννα και Μαριέττα, Έλα γοριλλάκι, Το βαλς της γειτονιάς είναι ορισμένα από τα τραγούδια που θα ακουστούν αυτό το Σάββατο, στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού "Barrio Nuevo Arte",στο Κιάτο.
Ο Γιάννης Πετρίδης μιλάει για τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ...«Ήμουν από τους πρώτους που πίστεψαν στο ταλέντο του Λάκη, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι όταν άκουσα τα πρώτα του τραγούδια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα εξελισσόταν σε έναν από τους σημαντικούς δημιουργούς του  ελληνικού τραγουδιού, σε μια όχι  και τόσο δημιουργική περίοδο.
Ο Λάκης  έχει έναν μαγικό τρόπο να «παντρεύει», από μουσικής πλευράς, το χθες με το αύριο και αυτό είναι που δίνει  στα τραγούδια του μια ξεχωριστή  γοητεία.
Από πλευράς  στίχων, εκτός από τα καθαρά δικά του τραγούδια, που έχουν ένα  ιδιαίτερο στιχουργικό ύφος, που  τα κάνει να ξεχωρίζουν, δημιουργώντας  καθαρά προσωπικό στυλ, ευτύχησε να είναι σε θέση να επιλέξει μια σειρά  από συνεργάτες που έδωσαν στα  τραγούδια του στίχους με  κινηματογραφική πλοκή.
Πιστεύω ότι πολλά από αυτά θα μπορούσαν  να γίνουν θέμα για κινηματογραφικές ταινίες, όπως συμβαίνει με πολλά  αγγλόφωνα τραγούδια.
Η συμμετοχή  άλλων καλλιτεχνών σε τραγούδια  που έγιναν μεγάλες επιτυχίες  και ίσως μερικοί από εμάς να μην  έχουν αντιληφθεί ότι ανήκουν  στον Λάκη, τα κάνει ακόμα πιο  ενδιαφέροντα.
Αν  θέλετε να διαπιστώσετε μόνοι σας  το μυστικό του,  δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε κάποια από τις  συναυλίες που δίνει κατά καιρούς  σε διάφορους χώρους. Η ενέργεια που εκπέμπει σαν ερμηνευτής είναι  ένα από τα μεγάλα του προτερήματα.»